Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Τα όνειρά μας!!!


«Αξίζει φίλε μου να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!»

Ένας στίχος που έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που καταρρέω! Κάθε φορά που νιώθω τον εαυτό μου να αιωρείται… να μην πατάει στη γη…. Και κάθε φορά που τραγουδώ το…. Κατά - καταρρέω και άλλο πλέον δεν μπορώ!!!.... Έρχεται ο πιο πάνω στίχος και με επαναφέρει στην πραγματικότητα και με αναπροσανατολίζει στο στόχο μου…. Στα όνειρα μου!!!

Κάθε ένας από μας έχει ένα ή πολλά όνειρα… έναν ή πολλούς στόχους! Πόσα όνειρα τελικά θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε εξαρτάται από εμάς και από τη δύναμη ή τη θέληση που έχουμε για να τα καταφέρουμε! Εκεί ακριβώς μπαίνει και ο στίχος! Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει…. Για κάθε επιτυχία υπάρχει και ένα τίμημα!! Άλλοτε βαρύ και άλλοτε υποφερτό!!!

Όνειρο: «οικογένεια - παιδιά». Ποιο το τίμημα; …….
Όνειρο: «σπουδές»!!!!  Ποιο το τίμημα; ………..
Όνειρο: «απόλυτη ελευθερία»!!!!  ;;;;;
Όνειρο: «καριέρα»!!!!  …….
Όνειρο: «οικονομική ανεξαρτησία»!!!!  …….
Όνειρο: «κοινωνική καταξίωση»!!!!  …….


Κάποιος είπε: « αν πάψεις να ονειρεύεσαι, τότε να ξέρεις ότι έχεις πεθάνει και απλά δεν το έχεις καταλάβει!» πόσο σοφή είναι η κουβέντα του….

Αν σταματήσω να ονειρεύομαι…. Αν σταματήσω να θέτω στόχους…. Αν σταματήσω να ξεπερνώ τον εαυτό μου…. Τότε τι είναι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένο; Τι είναι αυτό που θα με κρατάει σε εγρήγορση; Τι θα είναι αυτό που θα με κρατάει στη ζωή;

Το όνειρο γίνεται στόχος….. ο στόχος γίνεται στρατηγική για την κατάκτησή του και η στρατηγική γίνεται κινητήριος δύναμη για την επιτυχία….
Κάπου εκεί … αφού έχει αρχίσει ο αγώνας και έχεις ξεκινήσει με πολύ όρεξη και ζέση…. Έρχεται το πρώτο στραβοπάτημα…. Πονάς λίγο αλλά προχωράς…. Μετά από λίγο… κατά διαβολική σύμπτωση…. Τρως μια στο κεφάλι και βρίσκεσαι αναίσθητος στο πάτωμα…. Κάνεις λίγο καιρό να συνέλθεις…. Ρωτάς ποιος είμαι, που βρίσκομαι και αμυδρά θυμάσαι το στόχο….. έχεις απογοητευθεί… δεν θα τα καταφέρω λες…. Και έτσι όπως είσαι ακόμα στο πάτωμα …. Ξαναονειρεύεσαι ….. και προσανατολίζεσαι πάλι στο στόχο…. Δίνεις  ένα σάλτο και σηκώνεσαι…. Βογκάς αλλά σηκώνεσαι…. Συνεχίζεις…. Όσο προχωράς καλά, γεμίζεις δύναμη και κουράγιο…. Όχι για πολύ όμως …. Στην επόμενη στροφή έρχεται κάτι…. Σε πετάει κάτω και σε στέλνει στην αφετηρία της διαδρομής….. ή και λίγο πριν από αυτήν! Τρομερή απογοήτευση….. δεν μπορείς να σηκωθείς…. Δεν μπορείς να κάνεις βήμα…. Αυτό όμως είναι το σημείο που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος!!!  Ή θα πεισμώσεις και θα τα καταφέρεις ή θα τα παρατήσεις…. Αν τα παρατήσεις δεν θα μάθεις ποτέ πως θα ήταν αν πετύχαινες!!! Αν πεισμώσεις και φτάσεις στο τέλος…. Θα γυρίσεις πίσω και θα δεις….. τι τίμημα πλήρωσες για να φτάσεις εκεί που έφτασες αλλά και το μεγαλείο της κατάκτησης ενός ακόμα στόχου!!! Ενός ακόμα ονείρου!! Τα πάντα κόποις κτώνται!! Και τότε έχουν μεγαλύτερη αξία…. Όσο περισσότερα είναι τα εμπόδια της διαδρομής τόσο μεγαλειώδες είναι  το τέρμα!!
Συνέχισε…. Μην εγκαταλείπεις τα όνειρα σου γιατί θα σε εγκαταλείψουν και αυτά!!!

Μην τα παρατάς ΠΟΤΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου