Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο παράγοντας τύχη στη ζωή μας

Ακούς κάποιους να σου λένε: ¨ πιάσε τη ζωή απο τα κέρατα και οδήγησέ την εκεί όπου θέλεις εσύ! “ ή “ δεν υπάρχει παράγοντας τύχη στη ζωή μας, όλα είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας” .
Απο την άλλη μεριά, είναι οι μοιρολάτρες! Δεν κάνουν τίποτα άλλο απο τα να εύχονται και να προσεύχονται στη θεά τύχη και περιμένουν να τους χαμογελάσει.... και άμα τους έρθει κάτι άσχημο στη ζωή τους παραμένουν κολλημένοι στο γεγονός και μεμψιμοιρούν.

Ποιο το σωστό και ποιο το λάθος;
Είναι όλα στη ζωή μας θέμα επιλογών; είναι όλα αποτελέσματα των πραξεών μας; ή υπάρχει και το τυχαίο γεγονός; για κάποιους η μοίρα, για άλλους δοκιμασίες απο το Θεό; και δεν αναφερομαι μόνο στα κακώς κείμενα! Υπάρχουν γεγονότα στη ζωή μας τα οποία αλλάζουν την πορεία της προς μια όμορφη κατεύθυνση..... υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν στη ζωή μας με έναν τελείως απροσδόκητο τρόπο και άλλοι έγιναν σύντροφοι, άλλοι πολυ καλοί μας φίλοι ενώ κάποιοι άλλοι μας άνοιξαν τις πόρτες για μια επαγγελματική σταδιοδρομία.... πόσες φορές δεν σκεφτήκαμε: “ τι θα έκανα αν δεν είχε βρεθεί αυτος ο άνθρωπος τη δεδομένη στιγμή; “

Είναι θέμα τύχης; είναι θέμα επιλογής; ή μήπως είναι μείγμα και των δύο;
Ένα τυχαίο γεγονός μπορει να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή σου.... απο εσένα εξαρτάται όμως πόσο θα το αφήσεις να σε επηρεάσει, και κατά πόσο θα αδράξεις την ευκαιρία να μετατρέψεις ένα δυσάρεστο γεγονός σε μια θετική προοπτική!

Κάποιοι θα βιαστούν να πουν: όλα καλα στη θεωρία αλλά στην πράξη τί γίνεται;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι βράχοι στη θάλασσα είναι τόσο άγριοι και κοφτεροί; η απάντηση είναι: γιατί επάνω τους σκάνε πολλά κύματα, γιατί η μανία της θάλασσας εκτονώνεται σ΄αυτά! Πόσοι απο μάς δεν αναρωτηθήκαμε: “ γιατί σε μένα όλα; γιατί μου πάνε όλα στραβά;” ή ακόμα ένα κοινότυπο: “ τί αμαρτίες πληρώνω Θεέ μου;” πόσοι απο μας δεν αισθανθήκαμε σαν τον αποκρυμνο βράχο στην ακροθαλασσιά; να νιώσαμε τα κύματα της ζωής να σκάνε πάνω μας και κάθε μέρα να γινόμαστε όλο και πιο σκληροί;

Κάθε εμπειρία, καλή ή κακή, αφήνει πάνω μας το αποτύπωμά της! Οι εμπειρίες είναι που διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας! Η εμπειρία ή ακόμα καλύτερα η πείρα, σου δίνει την ικανότητα να διαχειρίζεσαι με ψυχραιμία τις όποιες καταστάσεις! Όσο πιο δύσκολες είναι τόσο μεγαλύτερη ικανότητα πρέπει να αναπτύξεις.... οι ικανότητες όμως δεν είναι μόνο έμφυτες.... , οι περισσότερες καλλιεργούνται στην πορεία της ζωής.

Όσες περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίσεις στη ζωή σου, τόσο σκληρότερος γίνεσαι! Κάποιοι απο εμάς αποκτούν διορατικότητα και καποιοι άλλοι κηνισμό, άλλοι αυτοσαρκάζονται και άλλοι έχουν τη δύναμη ακόμα ..... να γελάνε με το νέο χαστούκι που μόλις έφαγαν! Είναι μεγαλείο; είναι προτέρημα ή κατάντια; να καταφέρνεις να γελάς με τα παθήματά σου;

Η ζωή είναι όμορφη.... αλλά είναι ένας δρόμος ανηφορικός με πέτρες και αγκάθια..... κάπου κάπου σε καμιά ξεχασμένη γωνιά υπάρχουν και τριαντάφυλλα.... απο εσένα εξαρτάται αν θα έχεις τη δύναμη και την ικανότητα να προσπερνάς με επιτυχία την κάθε πέτρα και να μετατρέψεις τα αγκάθια σε όμορφα λουλουδια!

Είναι γνωστό ότι στην πορεία σου .... πέφτεις, σηκώνεσαι, ξαναπέφτεις γδέρνεσαι.... μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείς και στον πάτο.... αλοιμονό σου όμως αν παραμείνεις εκεί! Το να βρεθείς στον πάτο κάποια στιγμή είναι μια εμπειρία..... όταν βγείς απο εκεί όμως θα γυρνάς, κάθε φορά που θα βρίσκεις μπροστά σου ένα εμπόδιο, και θα λες: εγω κατάφερα να βγω απο τον πάτο της θάλασσας!! δεν με φοβίζει τίποτα πια!

Όλα είναι θέμα οπτικής: κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και κάποιοι άλλοι μισοάδειο!! το ποτήρι παραμένει αντικειμενικά μισό! Εσύ απο ποια μεριά θέλεις να το δεις;

Ο παράγοντας τύχη παιζει το ρόλο του στη ζωή σου, είναι κάποιες καταστάσεις που απλά δεν μπορείς εσύ να τις προβλέψεις ή να ελέγξεις, αλλά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με εποικοδομητικό τρόπο για να αποφύγεις παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, που σημαίνει να διδαχθείς απο αυτές!!!

Μια εμπειρία ακόμα λοιπόν!!!!!!

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ Η ΖΩΗ... το λες εμπειρια!!!
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ Η ΤΥΧΗ.. ΤΟ ΛΕΣ ΑΤΥΧΙΑ!!!
    ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.... ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!
    ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΣ Α.Λ.Α.Ξ.Ε.Ι.Σ!!
    Stathis V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου! αρκεί να έχεις μάθει τον τρόπο να τις αλλάζεις! και δυστυχώς αυτόν τον τρόπο τον μαθαίνεις μετά απο πολύ διάβασμα ( βλέπε χατούκια) και πολύ σκέψη ( βλέπε πέφτω και σηκώνομαι,.... ή το γνωστό: " φτου και απο την αρχή")
    ευχαριστώ για το σχόλιό σου! να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή