Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Γάμος: δέσμευση ή κοινή πορεία; (3)



Ο χειρότερος εχθρός μιας σχέσης, λένε, είναι η ρουτίνα. Πως μπορούμε να τον πολεμήσουμε αυτόν τον αντίπαλο; Είναι απλό στην κατανόηση μα δύσκολο στην πράξη! Δεν πρέπει ποτέ, να θεωρήσουμε το σύντροφό μας ως δεδομένο! Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως ότι και να γίνει αυτός ή αυτή θα μας περιμένει πάντα εκεί σαν πιστή Πηνελόπη….. αν και την τελευταία στο παρά πέντε την πρόλαβε ο Οδυσσέας.

Καταρχήν δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τα ενδιαφέροντά μας! Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι εμείς, αν θάψουμε τα ¨θέλω¨ μας…. Αργά η γρήγορα θα νιώσουμε αδικημένοι, θα νιώσουμε ασφυξία και οργή. Αυτήν την οργή θα τη στρέψουμε όλη πάνω στο ταίρι μας. Πρέπει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε…. για να είμαστε ικανοί να αγαπάμε τους γύρω μας!

Δεν πρέπει να παραμελήσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση! Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες! Μετά την πρώτη εγκυμοσύνη ξεχνάμε ότι είμαστε γυναίκες! Ξεχνάνε ότι εκτός από μητέρες είμαστε και άνθρωποι…. Και ο καλός μας, δεν μας γνώρισε έτσι! Μέσα από την περιποίηση, ανεβαίνει και η αυτοεκτίμηση, μα και ο σύντροφος νιώθει ότι νοιάζεσαι για εκείνον! Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες που το μόνο που κάνουν είναι να γκρινιάζουν για τα κιλά των συζύγων τους…. Αλλά το δικό τους σωσίβιο σπάνια το βλέπουν!

Η αλλαγή. Δυστυχώς  κάποιοι άνθρωποι μετά το γάμο αλλάζουν…. Και αυτή είναι η αφετηρία των προβλημάτων. Θεωρώντας τον άλλον δεδομένο, αρχίζουν την γκρίνια ή απλά αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό αφού έχουν χαλαρώσει με το δέσιμο του γαϊδάρου. Έτσι εκεί που κάποτε έβλεπες χρυσάφι, ανακαλύπτεις ότι ήταν άνθρακας ο θησαυρός! Η απογοήτευση δεν περιγράφεται!

Η στασιμότητα είναι ένας άλλος εχθρός! Αν καταφέρεις να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι τον διεκδικείς συνεχώς η επιτυχία σου θεωρείται δεδομένη!

Το αλατοπίπερο.

Ένα ρομαντικό δείπνο σε μια απρόσμενη στιγμή….. ακόμα και αν δεν είναι σε κάποιο ακριβό ρεστοράν, αλλά στο σπίτι με απαλή μουσική και χαμηλό φωτισμό, θα ξυπνήσει κάποια κοιμισμένα συναισθήματα! Μπορείς να ντυθείς με ένα προκλητικό φόρεμα ακόμα και να είστε μέσα στο σπίτι! Ο σύντροφος θα νιώσει μοναδικός! Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά…. Μια γυναίκα όταν γυρίσει από τη δουλειά και σε βρει φρεσκοξυρισμένο και όμορφο…. Να της σερβίρεις ένα δείπνο…. Θα νιώσει ότι της χαρίζεις τον κόσμο όλο!

Ένα λουλούδι μια καθημερινή δείχνει αγάπη, ενδιαφέρον, σεβασμό! Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια γιορτή για να χαρίσεις ένα λουλούδι μαζί με το πιο όμορφο χαμόγελό σου. Μικρά δωράκια, θα σου χαρίσουν όμορφες στιγμές! Αρκεί να τα προσφέρεις με αγάπη και ανιδιοτελείς σκοπούς.

Μια όμορφη κουβέντα, ένα κοπλιμάν ή ένα σ΄αγαπώ.... κάποιο ξημέρωμα θα κάνει τον άνθρωπό μας να απογειωθεί!  Ένα όμορφο μήνυμα στο κινητό... την ώρα που ο άλλος δουλεύει.... θα ξυπνήσει τη λαχτάρα του να βρεθεί κοντά μας! θα νιώσει όμορφα με τη σκέψη ότι κάποιος τον νοιάζεται!

Μια μικρή εκδρομή…. Θα βοηθήσει στη χαλάρωση! Θα ταξιδέψει το κορμί  μα και ο νους! Ο τελευταίος θα αλλάξει παραστάσεις και θα ξεφύγει από την καθημερινότητα! Ο προσωπικός χρόνος του ζευγαριού είναι πολύτιμος! Είναι ο χρόνος που μυρίζει και γεύεται ο ένας τον άλλον! Είναι ότι πιο όμορφο…. Να έχεις το χρόνο να απολαμβάνεις τη θέα του αγαπημένου σου! Να τον κοιτάς, να παρατηρείς την κάθε λεπτομέρεια του σώματός του…. Την καινούργια ρυτίδα που ξεπρόβαλλε στο μέτωπο…. Να έχεις την ευκαιρία να τον αγγίζεις όσο θέλεις…… πόσοι από εμάς δεν αποζητάμε αυτήν τη θέα;

Μια βόλτα…. αγκαλιά…. Στη βροχή αν σας αρέσει…. Περπατώντας χέρι – χέρι… έτσι για να νιώσετε ότι είστε μαζί….. και έτσι θα παραμείνετε!

Ακόμα και η σεξουαλική ζωή πέφτει σε τέλμα αν την αφήσετε στην τύχη της! Ο έρωτας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του ζευγαριού! Αν είναι ικανοποιημένα και τα δύο μέλη, ο τρίτος είναι δύσκολο να διεισδύσει! Ο έρωτας μοιάζει με τη φωτιά…. Αν την αφήσεις θα σβήσει… πρέπει συνεχώς να την σκαλίζεις, να τη φορτώνεις με  ¨ξύλα¨… μα και τον απαραίτητο αέρα για να διατηρείς τη φλόγα ζωντανή! Αυτός ο τομέας είναι προσωπικός…. Καθένας κάνει ότι τραβάει η ψυχή του…. Αρκεί να υπάρχει χημεία….. το σώμα και ο νους μετά από έναν έρωτα γεμάτο πάθος… αναζωογονείται! Και αυτό είναι που χρειάζεται η σχέση! Την επανεκκίνηση!

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός! Κάθε σχέση επίσης! Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας για την επιτυχία ενός γάμου ή μιας σχέσης! Όταν όμως υπάρχει θέληση και αγάπη όλα είναι δυνατά! Λέγεται ότι το ¨θέλω¨ και το ¨αγαπώ¨ κίνησαν βουνά!!! Πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν την ευτυχία μέσα από έναν γάμο;

Η ευτυχία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πάζλ όμορφων στιγμών!

Γάμος: δέσμευση ή κοινή πορεία; Εξαρτάται από το τι θέλουμε να ζήσουμε! Όπως πάντα από εμάς εξαρτάται! Αρκεί στον αγώνα να συμμετέχουν και οι δύο…. Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός: « με έναν κούκο, άνοιξη δεν έρχεται»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου