Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος!!!

Της γυναίκας η ψυχή είναι μια άβυσσος...... έτσι λένε συνήθως οι άντρες! Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι... η γυναίκα είναι πάνω απο όλα άνθρωπος! Απλά στην πορεία της ζωής της μεταμορφώνεται, ωριμάζει.... αλλάζει προτεραιότητες!!! Ανάλογα με την ηλικία της ζητά τα ίδια μεν πράγματα,  απο τον άντρα, αλλά... σε διαφορετικό βαθμό! Με διαφορετική ένταση!!!

Όταν είναι στα είκοσι.... το μόνο που ζητά είναι να περνά καλα... στα τριάντα θέλει οικογένεια.... στα σαράντα θέλει αναγνώριση και σταθερό λιμάνι.... στα πενήντα.... εξήντα.... ζητά μόνο σεβασμό και αγάπη !!!( πράγματα που τα ζητά σε όλη τη φάση της ζωής της εκτός των άλλων)

Η γυναίκα σκέφτεται πολύ ( ναι... όσο και αν σας φαίνεται περίεργο)! Σκέφτεται και αναλύει την κάθε σας κίνηση... σε σημείο καμιά φορά που καταντά γραφική! Όμως μια γυναίκα που βρίσκεται σε σοβαρή σχέση ή ακόμα και σε γάμο... δύσκολα απατά!!! Μια γυναίκα με οικογένεια δύσκολα παίρνει την απόφαση να χωρίσει.... αλλά όταν το αποφασίζει ( τις περισσότερες φορές ) είναι για πάντα!!!

Ψυχολόγοι λένε ότι η γυναίκα απο τη φύση της είναι δύο χρόνια μπροστά σε ωριμότητα απο τον άντρα! Αυτό απο μόνο του δείχνει ότι η γυναίκα, μπορεί να κρίνεται απο τους άντρες ως αναποφάσιστη, αλλά στην πραγματικότητα οι αποφάσεις της αργούν να βγούν αλλά έχουν βαρύτητα και λόγο ύπαρξης!!

Η γυναίκα στο θέμα έρωτας ή καλύτερα στο θέμα σεξ είναι περισσότερο εγκεφαλική... αν δεν αισθάνεται κάτι δεν προχωρά.... αν δεν την καλύπτει σε πολλά θέματα δεν κάνει κίνηση.... ο άντρας εν αντιθέσει.... αρέσκεται στο περιτύλιγμα!!! Αυτή είναι μια απο τις πολλές διαφορές των δύο φύλων.... ο άντρας κοιτά το περιτύλιγμα... και η γυναίκα το δώρο!!!

Τι θέλει όμως μια γυναίκα απο έναν άντρα;
Η απάντηση είναι όχι πολλά!!! δε ζητά τον ουρανό με τα άστρα! Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό!!

Η γυναίκα ζητά από τον άντρα κατανόηση!
Κατανόηση.... για μια γυναίκα σημαίνει.... το να μη χρειάζεται να επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια! Για τη γυναίκα οι πολλές κουβέντες είναι περιττές στον αισθηματικό τομέα! Όταν λέει ΌΧΙ εννοεί ΟΧΙ και επουδενί ΙΣΩΣ! Ακόμη, κατανόηση, για αυτήν, σημαίνει αναγνώριση!!... αναγνώριση και εκτίμηση για όλα όσα προσφέρει!!! σε αυτήν την περίπτωση... δεν την καλύπτουν τα εγκώμια και τα λεκτικά “ ευχαριστώ”! Της φτάνει ένα χάδι στα μαλλιά... ένα φιλί.... ένα σφίξιμο στο χέρι.... μια ζεστή αγκαλιά!!!! Ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη!!!

Η γυναίκα ζητά σεβασμό!
Αν δεν υπάρχει σεβασμός η γυναίκα δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί... δεν μπορεί να λειτουργήσει!!! Η συνεχής υποτίμηση την οδηγεί σε παραίτηση απο κάθε όνειρό της... απο κάθε θέλω της!!! Κάποιοι λένε πως πίσω απο κάθε δυνατό άντρα, κρύβεται μια ακόμα πιο δυνατή γυναίκα!!! Είναι σωστό! Όπως εσείς οι άντρες θέλετε μια συνεχή επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών σας, έτσι και οι γυναίκες θέλουν κάτι αντίστοιχο! Σκεφτείτε ότι στα επαγγελματικά σας, οι περισσότεροι, λειτουργείτε απερίσπαστοι!! Της γυναίκας η καριέρα διακόπτεται απο εγκυμοσύνες.... το μεγάλωμα των παιδιών επιβαρύνει περισσότερο εκείνην.... το νοικοκυριό το ίδιο!!! Αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην οικογένεια ( με πράξεις, όχι με λόγια) είναι σαν να ποτίζετε ένα λουλούδι!!!

Η γυναίκα ζητά πίστη!!!
Δεν τη ζητά απο εγωισμό.... τη ζητά γιατί έτσι μόνο αισθάνεται ασφαλής!!! όταν αντιληφθεί κάτι .... χάνει τη γη κάτω απο τα πόδια της!!!! φανταστείτε μια βασιλισσα που χάνει το θρόνο της και καταντά παλλακίδα!!!

Η γυναίκα ζητά επικοινωνία!
Θέλει όταν έχει ανάγκη να μιλήσει.... να είστε έτοιμος για αυτό!!! Να είστε καλός ακροατής , αλλά και καλός συνομιλητής! Πάντα ζητά τη γνώμη σας! Όχι την επίκρισή σας!!! Θέλει όταν σας μιλάει να την ακούτε .... και όχι να σκέφτεστε διάφορα ( πως θα πληρωθεί το χαράτσι , η εφορία ....) γιατί αυτό γίνεται αντιληπτό και σύντομα θα χάσετε την επαφή μαζί της.

Η γυναίκα ζητά στήριξη!
Όταν μια γυναίκα δεν έχει καλή ψυχολογία... όταν κάτι της συμβαίνει... δεν θέλει να της στήνετε μια ανάκριση.... το μόνο που θέλει είναι ένα σφίξιμο στο χέρι... μια αγκαλιά... και ένα: είμαι εδώ για σένα!!! δεν είσαι μόνη σου!!!

Η γυναίκα ζητά την ηρεμία!!
Η γυναίκα μετά απο έναν καβγά ..... είτε φταίει εκείνη είτε όχι.... το μόνο που θέλει είναι να τελιώσει η κατάσταση!!! επιζητά εναγωνίως την ηρεμία μέσα στο σπίτι ή ακόμα και στη σχέση.... μια αγκαλιά σε αυτήν τη φάση, για αυτήν μπορει να σημαίνει πολλα!!! κυρίως όμως σημαίνει “ ανακωχή”! Αυτό είναι που θέλει! Να επιστρέψει στην πριν απο τον καβγά κατάσταση!!! αυτό για αυτήν σημαίνει ασφάλεια!!! Η ηρεμία για τη γυναίκα είναι το αντίστοιχο της ρίζας του λουλουδιού!!

Κάποιοι παρομοιάζουν τη γυναίκα με ένα λουλούδι.... όχι άδικα!!! Το λουλούδι για να ανθίσει και να μοσχοβολίσει ο κόσμος γύρω του θέλει στέρεο έδαφος ( πίστη), συνεχές σκάλισμα του χώματος ( επικοινωνία), απάνεμο μέρος ( ηρεμία ) και πότισμα ( αγάπη!!!)!

Έχετε στα χέρια σας ένα λουλούδι, λοιπόν, που το διαλέξατε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα!!! Στο χέρι σας είναι... αν αυτό θα ανθίσει και θα γεμίσει τη ζωή σας με όμορφες μυρωδιές ( στιγμές ) ή θα μαραθεί!!! Από εσάς εξαρτάται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου