Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα….



Η φιλία ανάμεσα στα  δύο φύλα είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα! Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα και κάποιοι άλλοι που αμφιβάλλουν ή που πιστεύουν εκ πείρας ότι μια τέτοια φιλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει!

Η φιλία μπορεί να ξεκινήσει από τα μαθητικά χρόνια…. από το χώρο εργασίας… από κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον! Το θέμα είναι ότι με τη λέξη φιλία δεν εννοούμε την παρέα, εννοούμε να μπορούν τα δύο άτομα να μοιράζονται τα πάντα! Να συζητούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να ανταλλάσουν απόψεις και συμβουλές!

Η φιλία μπορεί να κρατήσει για χρόνια….. τι γίνεται όμως όταν ο ένας από τους δύο πάψει να βλέπει τον άλλον φιλικά; Όταν κάποια στιγμή, για κάποιο λόγο…. αρχίσει να βλέπει τον άλλον ερωτικά; Είμαι σίγουρη ότι  κάποιοι από εμάς ή έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο ή έχουμε ακούσει να έχει συμβεί σε κάποιον γνωστό μας!

Τότε αρχίζουν τα δύσκολα! Αυτός που δεν μπορεί πλέον να δει φιλικά τον άλλον, καταπιέζει τα συναισθήματά του και το κλίμα αρχίζει να φορτίζεται … κάτι που γίνεται αντιληπτό και από το άλλο μέρος!! Ίσως σε κάποια συζήτηση να ανοίξουν και οι δύο τα χαρτιά τους….  Η  φιλία χαλάει... γιατί τις περισσότερες φορές ο ένας από τους δύο δεν συμμερίζεται τα συναισθήματα του άλλου!! Επομένως η επαφή και η παρέα δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ακόμα και αν συνεχιστεί…. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν!!! Δεν θα μπορούν να μιλάνε πια για αυτά που νιώθουν, για αυτά που τους προβληματίζουν…. Η εμπιστοσύνη  χάθηκε!!!

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις στις οποίες αυτός που βλέπει τον άλλον ερωτικά, προκειμένου να μη χαλάσει την εικόνα του στο αγαπημένο του άτομο ή ακόμα και από το φόβο της απόρριψης δεν φανερώνει τα συναισθήματά του, αλλά σιγά  και σταδιακά απομακρύνεται από την παρέα προφασιζόμενος διάφορα! Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο!

Κάποιοι μιλάνε για φιλία μετά το τέλος μίας ερωτικής σχέσης…. Ή ακόμα και μετά το τέλος ενός γάμου!!! Ειδικά αυτοί που είναι γονείς πρέπει να διατηρήσουν μια καλή επαφή χάρη των παιδιών! Στο παρόν θέμα όμως δεν εννοούμε την απλά καλή επαφή…. Μιλάμε για φιλία!! Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην ταίριαξαν σαν ζευγάρι αλλά να ταιριάζουν σαν φίλοι….. η απορία μου είναι: πως μπορείς να δεις κάποιον φιλικά όταν κάποτε ήσουν ερωτευμένος μαζί του; Όταν ξέρεις κάθε μόριο του κορμιού του και το αντίστροφο; Πως μπορείς να του μιλήσεις για μια νέα ερωτική σχέση που έχεις τώρα στη ζωή σου; Μπορεί τελικά να σταθεί μια τέτοια φιλία και να παραμείνει φιλία και όχι κάτι άλλο;

Μπορεί ένας άντρας να μιλήσει για ερωτικά θέματα με τη γυναίκα – φίλη του; Μπορεί να γίνει και το αντίστροφο; Χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση ή έλξη; Μπορεί μια γυναίκα να μιλήσει για το σώμα της; Ένας άντρας; Χωρίς να κοκκινίσει …. Χωρίς να νιώσει άβολα;
Ως εκ τούτου…. Μια φιλία με την πραγματική έννοια της λέξης, δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στα δύο φύλα!! Εκτός και αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει τον όρο φιλία!!!

Φιλία είναι να λες τα πάντα χωρίς το φόβο της παρερμηνείας , χωρίς ντροπή!! Φιλία είναι να πονάς όταν  ο άλλος πονά!!! ( πως μπορεί να μπει ένας άντρας στη γυναικεία ψυχολογία, και το αντίστροφο, για να μπορέσει να συμπαρασταθεί στο φίλο του;) Φιλία είναι να μπορείς να χωθείς στην αγκαλιά του άλλου ( συνηθίζεται στις γυναίκες) και να κλαις με τις ώρες!!! Γίνεται αυτό με αντρική αγκαλιά; Έχει ένας άντρας υπομονή να αντέξει κάτι τέτοιο; Χωρίς να μπει ο διάολος στο μυαλό του;……………………………………………………………..

Μπορεί ένας άντρας να είναι φίλος με μια γυναίκα… μόνο όταν υπάρχει μια επιφανειακή σχέση!! Αν βρίσκονται για καφέ μια στο τόσο… ανταλλάσουν απόψεις για την επικαιρότητα ή για θέματα που αφορούν και τους δύο και…. Μέχρι εκεί!! Μια φιλία μέχρι τα βάθη της ψυχής είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να σταθεί!! Θα χαρώ πολύ αν με διαψεύσει κάποιος!!!



2 σχόλια:

  1. Λοιπον δεν μπορω να σε κανω να πιστεψεις οτι λεω αληθεια,αλλα πιστευω οτι θα επρεπε τουλαχιστον να το ακουσεις. Εχω περασει με την φιλη μου σχεδον ολες τις παραπανω περιπτωσεις και ,παρα ορισμενες μικρες διαρκειες χωρισμου, ειμαστε πλεον ποιο ενωμενει απο ποτε. Αυτο συμβενει γιατι δεν μας ενδιαφερει αν νιωθουμε ερωτικα ο ενας για τον αλλον , απλα μας νιαζει οτι οταν ειμαστε μαζι ειμαστε πραγματικα χαρουμενοι.Οποτε δεν πρεπει να προσπαθησουμε να αποφυγουμε ορισμενες καταστασεις που ξερουμε οτι αργα η γρηγορα θα ερθουν, αλλα να κοιταμε να κανουμε ο ενας τον αλλο χαρουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντα χαιρομαι να ακουω αντίθετες γνώμες!!! αυτή είναι η χαρά της επικοινωνίας! ευχαριστώ που μας έδωσες τη δική σου άποψη για το θέμα! καλό σου βράδυ... και εύχομαι πάντα χαρούμενες στιγμές!

      Διαγραφή