Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γυναίκα



Είναι ακούραστη, τρέχει πάντα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τα θέλω των αγαπημένων της προσώπων…. Το όνομα αυτής Γυναίκα!

Γκρινιάζει συνεχώς γιατί θεωρεί τον εαυτό της παραμελημένο! Δουλεύει δύο οχτάωρα την ημέρα και κάποιες φορές ξεχνάει τον εαυτό της! Έτσι θέλει λίγη από την προσοχή σας!

Ένα χαμόγελό της μπορεί να λυγίσει και τον πιο σκληροτράχηλο άντρα…. Αν ήξερε τη δύναμή της θα είχε κατακτήσει τον κόσμο…. Το όνομα αυτής; Γυναίκα!

Είναι αστείρευτη πηγή υπομονής και αντοχής!

Είναι η πηγή της ζωής! σε αυτήν εμπιστεύτηκε ο Θεός και η φύση τη συνέχεια της ζωής…. το όνομα αυτής; Μάνα!

Είναι έξυπνη και πρακτική! Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις στρατηγικής σημασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις!!

Είναι δυνατή και ξέρει να στέκεται ενάντια στον άνεμο! Ξέρει πως από τις στάχτες ανάβει πάλι η φλόγα της ζωής μα και του έρωτα! Το όνομα αυτής; Γυναίκα!

Πίσω από κάθε δυνατό και επιτυχημένο άντρα…. Κρύβεται μια πανίσχυρη γυναίκα! Ένας αφανής ήρωας! Είναι αυτή που όταν πέσεις θα βρει τρόπο να σε σηκώσει!

Γυναίκα…. Για αυτήν έγιναν μάχες, πόλεμοι, δολοφονίες τσακωμοί….

Γυναίκα…. Είναι το πιο υποτιμημένο πλάσμα στον κόσμο! Ας μη ξεχνάμε ότι σε κάποιες κοινωνίες οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα στην καλύτερη και σαν ζώα στη χειρότερη! Πολλές από αυτές στον 21ο αιώνα είναι υποχρεωμένες να υποστούν την κλειτορηδοτομή για να μη νιώσουν ποτέ τη χαρά του έρωτα! Κάποιες άλλες είναι αναγκασμένες να παντρευτούν σε πολύ μικρή ηλικία κάποιον που θα μπορούσε να είναι ο παππούς τους! Τα δικαιώματα των γυναικών σε κάποιες χώρες ακόμα και σήμερα καταπατούνται τόσο άνανδρα!!!

Γυναίκα….. είναι επίσης αυτή που υποφέρει την κακοποίηση του άντρα της! Υπομένει καρτερικά το μαρτύριό της… για χάρη των παιδιών και της οικογένειας!!! Δεν συμφωνώ με αυτήν την εκδοχή μα δεν παύει να είναι πέρα για πέρα αληθινή!!!

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας…. Αφιέρωσα λίγο από το χρόνο μου για να εξυμνήσω το ρόλο μας στην ανθρωπότητα και την κοινωνία που ζούμε! Δεν είμαι καταπιεσμένη γυναίκα…. Μα κάποιες άλλες είναι! Και για αυτές αξίζει να γιορτάζουμε ακόμα αυτή τη μέρα και να μη σταματήσουμε ποτέ την προάσπιση και των δικών τους δικαιωμάτων!!!

Και σε σένα…. Που πριν λίγο σήκωσες το χέρι σου στη γυναίκα σου και στη μάνα των παιδιών σου… ένα έχω να σου πω! Ότι οι σκλάβοι κάποτε ξυπνάνε και να φοβάσαι την οργή των υπομονετικών!!!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες σε  κάθε μεριά της γης! Εύχομαι από καρδιάς να πάψουν να θεωρούν, κάποιοι, ότι η γυναίκα είναι υποδεέστερο ον!





1 σχόλιο:

  1. Γυναίκα λοιπόν, η υπέρτατη μαγεία που μας επεφύλαξε ο άγνωστος Θεός ή αν θες η Φύση. Σαφώς δεν έχει την θέση που της αξίζει, σαφώς είναι αδικημένη, η γυναίκα είναι το όνειρο της ζωής, η τρυφερότητα αλλά και η ατσάλινη δύναμη που πηγάζουν από το θάυμα των θαυμάτων: Την Μήτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή