Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Απιστία



Ναι, το είχες στο μυαλό σου ότι μπορεί και να έχει συμβεί… σε μια ακρούλα του μυαλού σου πάντα πίστευες ότι δεν μπορεί να είναι « άγιος»…. Ότι όλο και κάποια κουτσουκέλα σου έχει κάνει…. Μα…. Άλλο είναι να το υποψιάζεσαι και άλλο να σου έρχεται το κεραμίδι στο κεφάλι…. Με όνομα, διεύθυνση, ώρα και τοποθεσία…. Στοιχεία αδιάσειστα!!! Μπορεί να έχεις αποκομίσει και μια υπεύθυνη δήλωση…. Συνοδευόμενη από βαθιά συγνώμη….

Η απιστία είναι κάτι που πάντα πονάει…. Είτε είσαι με κάποιον λίγο καιρό, είτε έχεις μοιραστεί μια ζωή μαζί του…. Ακόμα χειρότερα όταν έχεις αποκτήσει και μια οικογένεια στο μεταξύ!

Και ενώ εσύ ζούσες στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, και θεωρούσες ότι όλα πήγαιναν καλά στη ζωή σου…. Ότι είχες βρει τον άνθρωπό σου… ότι ήσουν γεμάτη από όλα και δεν είχες ανάγκη για να κοιτάξεις παραπέρα…. Όταν όλη σου τη ζωή θεωρούσες τιμή σου που δεν τον κεράτωσες στιγμή…. Που δεν το σκέφτηκες καν….. Η είδηση σκάει σαν βόμβα στην ψυχή σου και σε διαλύει!! Τα συναισθήματα ανάκατα…. Πρώτα ο θυμός…. Η επιθυμία να πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα… μετά η απογοήτευση…. Η προδοσία…. Μετά τι;

Μετά έρχεται η παγωμάρα στο ζευγάρι…. Το γυαλί έχει ραγίσει, αν δεν έχει γίνει θρύψαλα!!! Αν το ζευγάρι είναι παντρεμένο με παιδιά… η ατμόσφαιρα στο σπίτι μυρίζει μπαρούτι…. Κάνει μια ψύχρα απίστευτη! Τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά….

Όταν τα αισθήματα αγάπης είναι ακόμα δυνατά ανάμεσα στο ζευγάρι, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη! Το να μάθεις ότι ο άνθρωπος που αγαπάς, προτίμησε κάποιον/ κάποια άλλη από εσένα σε καταρρακώνει! Η αυτοεκτίμησή σου έχει πιάσει πάτο! Νιώθεις ότι έχεις πάψει να είσαι άνθρωπος…. Γυναίκα ή άντρας…. Και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ, ζωγραφίζεται στα χείλια σου… μαζί με:

-      Γιατί σε μένα; Μήπως δεν του τα πρόσφερα όλα; Μήπως δεν αφιερώθηκα σε αυτόν/ αυτήν και στην οικογένεια που φτιάξαμε; Που έκανα λάθος; Τι έχεις η άλλη παραπάνω από μένα; Ότι αλλαγές έκανα πάνω μου…. ποτέ δεν τις παρατηρούσε…. Εκείνην/ εκείνον όμως την επέλεξε για τη διαφορετικότητά της…. Γιατί; Τι πρέπει να κάνω; Να τα τινάξω όλα στον αέρα; Αξίζει; Να μπω στη διαδικασία να ξαναδιεκδικήσω; Υπάρχει λόγος; Θέλω; Θέλω πίσω κάποιον που με πρόδωσε;

Χιλιάδες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σου…. Στριφογυρνάς στο κρεβάτι και σκέφτεσαι… δεν το χωράει ο νους σου, η καρδιά σου! Κλαις, χτυπιέσαι… καταρρέεις…. Πνίγεσαι και μόνο που σε κοιτά! Θέλεις από τη μια να τα σβήσεις όλα και από την άλλη να τους φέρεις το τηγάνι στο κεφάλι!!

Ο θυμός και η αγανάκτηση, η δίψα της εκδίκησης και η απελπισία παίζουν πιγκ- πογκ στην ψυχολογία σου…. Η τελευταία μοιάζει με ασανσέρ! Τη μια σε πιάνει υστερία… σου μιλούν και τους διαολοστέλνεις… και την άλλη είσαι μέσα στη μαύρη λύπη!

Το τι θα κάνεις τελικά, εξαρτάται από το τι αισθάνεσαι για αυτόν το άνθρωπο, αλλά και από την σχέση που έχει ο άλλος με το τρίτο πρόσωπο! Αν ο άνθρωπός σου, έχει αποφασίσει να διαλύσει τη σχέση σας και να συνεχίσει τη ζωή του με το άλλο πρόσωπο… τότε δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να δεχτείς την κατάσταση… να τραβήξεις ένα μεγάλο Χ και να προχωρήσεις μπροστά! Αν πάλι το στραβοπάτημα του άλλου είναι κάτι περιστασιακό…. Πάλι από εσένα εξαρτάται το πώς θα το χειριστείς! Όλα εξαρτώνται από το πόσο θέλεις να κρατήσεις κοντά σου… αυτόν που σε απάτησε!!!

Η χειρότερη στιγμή είναι…. Όταν θα ξανακάνει έρωτα το ζευγάρι…. Εσύ… θα αγκαλιάζεις τον άνθρωπό σου… και θα νιώθεις την ανάσα της άλλης…. Θα ζωγραφίζεται μπροστά σου η φανταστική εικόνα τους να κάνουν έρωτα…. Θα παγώσει όλο σου το σώμα…. Θα σε τρώει…. Ότι αυτό το κορμί που αγγίζεις… το έχει αγγίξει πριν λίγο κάποιος άλλος….. είναι μια φρίκη…. Και ο έρωτας συνήθως καταλήγει σε καβγά… κλάματα… και φτου και από την αρχή!

Η κατάσταση ενός ζευγαριού για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό… θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός! Θέλει δύναμη, πείσμα και κουράγιο… και πολύ τσαγανό! Πρέπει να παραμερίσεις το εγώ σου… να κάνεις την αυτοκριτική σου…. Να μαζέψεις τα κομμάτια σου… και να σταθείς απέναντί του με αυτοπεποίθηση και να πεις:

-      Είμαι αυτή που είμαι…. Αν δεν σου κάνω… ο δρόμος ανοιχτός… η πόρτα από κει!!! Αν θέλεις να μείνεις όμως… θα πρέπει να κάνεις πολλά για να με ξανακερδίσεις! Η απιστία δεν χωράει στο σπίτι μας… ούτε από μένα ούτε από εσένα!!! Αρχίζουμε από την αρχή… και γνωριζόμαστε από την αρχή….. μια ευκαιρία ακόμα χάρη σε αυτά που ζήσαμε ως τώρα… αν ξανασυμβεί θα φύγεις μόνος σου πριν το μάθω!!!

Συνήθως δεν είναι μόνο μια φορά… αλλά είμαι κάθετα αντίθετη με τη φιλοσοφία « έλα μωρέ και τι έγινε; Άσε τους να παίξουν….»  αν θέλουν να παίξουν, να πάνε σε παιδική χαρά και να μην παίζουν με τα συναισθήματα των ανθρώπων που τους αγαπούν! ή « η απιστία είναι το αλατοπίπερο της ζωής» η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν είναι φαγητό που θέλει αλατοπίπερο να νοστιμίσει!! Η σχέση θέλει περιεχόμενο, πράξεις, θυσίες!!! Το κυριότερο θεμέλιο όμως είναι η εμπιστοσύνη! Αν δεν υπάρχει αυτή, ότι και αν χτιστεί… είναι παλάτια στην άμμο…..

Αν αγαπάς τον άνθρωπό σου…. Σκέψου πόσο θα πονέσει αν τον απατήσεις… βάλε για λίγο τον εαυτό σου στη θέση του…. Αν αυτό που έχεις μαζί του σε γεμίζει σαν άνθρωπο… δεν υπάρχει κανένας λόγος να το δοκιμάσεις… κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί μια κατάσταση…. Σκέψου αν αξίζει για πέντε λεπτά ηδονής… να θυσιάσεις μια όμορφη σχέση ή μια οικογένεια!!!

Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας! Από εμάς εξαρτάται…. Ότι σπείρουμε στο χωράφι μιας σχέσης αυτό θα θερίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου