Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ενός κακού, μύρια έπονται….



Πόσες φορές δεν θα μας έτυχε να ξυπνήσουμε ανάποδα…. Να έχουμε στραβωμένα μούτρα από τα πρώτα λεπτά της μέρας; Να μας ενοχλούν τα πάντα και να γκρινιάζουμε για τα πάντα;

Ξεκινάς με αυτή την ηλίθια ψυχολογία, να πας στη δουλειά. Βγαίνεις έξω, πας να πάρεις το αμάξι και βλέπεις ότι ο γείτονας έχει κολλήσει το αυτοκίνητο στο δικό σου και καταλαβαίνεις ότι θα βρίσεις σαν νταλικέρης μέχρι να το βγάλεις!

Ξεκινάς με τα πολλά και λες στον εαυτό σου: « η καλή μέρα από το πρωί ξεκινά! Και η δική μου δείχνει ότι θα μου πάει τρέλα!»
Στο δρόμο, νιώθεις ότι παίζεις στα συγκρουόμενα! Ο ένας σου βγαίνει από δεξιά και ο άλλος σου κορνάρει γιατί φρέναρες στην προσπάθειά σου να μην τρακάρεις με τον άλλον! Ένα απέραντο τρελοκομείο και εσύ καπνίζοντας σαν μαύρος προσπαθείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου!

Επιτέλους φτάνεις στη δουλειά…. Αμ δε! Τα βάσανά σου δεν τελείωσαν!   Το αφεντικό μάλλον μάλωσε με τη γυναίκα του ή με την γκόμενα! Και τα δυο ενδεχόμενα παίζουν…. Μαζί και τα νεύρα σου!

Λες: « εντάξει! Μέρα είναι θα περάσει!»

Ναι, αλλά η διάθεσή σου έχει πέσει στα τάρταρα!!!
Για έναν διαολεμένο λόγο όλα, μα όλα σου πάνε στραβά σήμερα! Τα τηλέφωνα χτυπάνε σαν δαιμονισμένα! ( να φέρουμε κάποιον να εξευμενίσει τα πνεύματα!)

Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα ήρθαν και επισκέψεις…. Και θέλουν καφεδάκι! Με τη μούρη απλωμένη στα πατώματα ρωτάς τι καφέ θέλουν. Παίρνεις μια παραγγελία, λες και ο καφές είναι διαμέρισμα και μάλιστα επιπλωμένο.

-      Ουφ! Έφυγαν και αυτοί! Ώρα να δουλέψουμε και λίγο!
Αμ δε! Κόλλησε το πρόγραμμα, κόλλησε ο σέρβερ! Τίποτα δεν λειτουργεί! Καλείς τον τεχνικό, χάνεις άλλη μισή ώρα και νιώθεις το άγχος να σε πνίγει! Σου έχει φύγει κάθε διάθεση για δουλειά! Τη μόνη διάθεση που έχεις είναι να πνίξεις κάποιους!

Με νεύρα σπασμένα συζητήσεις υψηλού επιπέδου δεν γίνονται! Απλή κουβέντα με το αφεντικό κατέληξε σε μάτς υψηλού επιπέδου!

Πάει και αυτό λες! Άντε ήρθε η ώρα να φύγουμε! Γιούπι!!!

Γυρνάς στο σπίτι και βλέπεις το παρκινγκ σου κατειλημμένο!!!
-      Την τύχη μου μέσα, σήμερα!!!
Η κόρνα χτυπά σαν ένας ακόμα δαίμονας…. Ο γείτονας βγαίνει και εσύ τον δολοφονείς με το βλέμμα σου!

Μπαίνεις στο σπίτι…. Το πιτσιρίκι σου το έπιασε λογοδιάρροια και εσύ έχεις ένα σφυρί να χτυπά το κεφάλι σου!!! Ξεκινάς μαζί με το παιδί τα μαθήματά του, ενώ τα χέρια σου τρέμουν από τα νεύρα.

Και ως δια μαγείας το παιδί σου παθαίνει αλτσχάιμερ! Δεν θυμάται τίποτα! Λες και δεν πήγε ποτέ σχολείο! Δεν ξέρει πρόσθεση, δεν ξέρει να διαβάζει και νιώθεις ένα ποτάμι να φουσκώνει μέσα σου…. Έτοιμο να πλημμυρίσει τον κόσμο….

-      Συγκρατήσου, δε σου φταίει τίποτα το παιδί!
Τα παιδιά, ως γνωστό, αντιλαμβάνονται τα πάντα! Και με τον χειρότερο τρόπο τους προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν αλεξικέραυνα!! Να σε τραβήξουν από το πρόβλημά σου, αλλά και να επωμιστούν όλη την κακή σου ενέργεια!! Αυτό κάνει και ο μικρός σου σήμερα…. Τραβάει τον ηλεκτρισμό σου με μανία!!!

Δεν θα σου πω ότι αν συνεχίσεις να έχεις αυτά τα μούτρα, τον καβγά με το σύζυγο, θεώρησέ τον δεδομένο!! Άλλωστε έχεις φάει όλη την τούρτα, αλλά μένει το κερασάκι!!! Και να είσαι σίγουρος ότι έρχεται….

Άσε που όταν πέσεις πτώμα στο κρεβάτι σου, δεν θα σου κολλάει ο ύπνος ούτε με κολλητική ταινία! Η υπερένταση θα σου βγει και θα κάνει πάρτι στο κεφάλι σου!!!

Μια άσχημη μέρα πέρασε…. Αλλά κάθε μα κάθε φορά καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα! Ότι η κακή ψυχολογία και η μιζέρια δεν βοηθούν! Οι κακές σκέψεις φέρνουν χειρότερες καταστάσεις!!! Ενός κακού… μύρια έπονται!!!

Το μόνο που χρειάζεσαι στο ξύπνημα της μέρας, είναι ένα γλυκό φιλί από τους αγαπημένους σου…. Ένα φλιτζάνι καφέ… και πολύ θετική ενέργεια!!!

Ακόμα και όταν όλα σου πάνε στραβά…. Μη σταματάς να χαμογελάς!! Να χαμογελάς σε κάθε κακοτοπιά!! Μόνο έτσι θα εξορκίσεις το κακό! Πρέπει να του δείχνεις ότι είσαι πιο δυνατός από αυτό και ότι εσύ είσαι το μόνο αφεντικό στη ζωή  και στην ψυχολογία σου!!

Εντάξει! Εκτονώθηκα και σήμερα! Μια δύσκολη μέρα έλαβε τέλος… πάω να κοιμηθώ και ναι, πάω χαμογελώντας…. Προσπαθώντας να πείσω τους γείτονες να μη φωνάζουν, να μη σβαρνάνε τα έπιπλά τους…. Τουλάχιστον για σήμερα!!!

Ναι, χαμογελώ… προσπαθώ να ξορκίσω το κακό! Αν πετύχει αυτό …. Θα σας ενημερώσω!!! Καλή σας νύχτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου